Trampar på med träningen

Nu när våren börjar krypa fram känner jag att det är dags för cykling igen. Har en gammal retro cykel idag, men planen är att skaffa en ny hoj som klarar lite mer utmaningar än damhojen jag har.

Spanade på ett par cyklar via nätet igår och fastnade för en mountainbike med 10 växlar, stötdämpare och extra feta däck. Prislappen ser ut att vara närmare 15 000 kr men det är värt investeringen om jag kommer cykla som planerat detta år.

När man ändå köper ny hoj kommer det även bli cykelhjälm, lås, stänkskärmar, vattenflaska, extra däck och lite annat.

Såg att grannen på gatan börjat cykla till jobbet nyligen. Han har satsat på en racercykel som ser riktigt bra ut, tror märket på cykeln är Crescent.

Cykling har blivit på modet senaste tiden när många vill börja träna. Tycker mig se fler personer nu som är ute och går, cyklar och aktiverar sig fysiskt på olika utegym runt om i vår stad. På ett av utegymmen stod en riktigt snygg retro cykel, den var nog från 60- eller 70-talet.

Under vinterhalvåret blir det inte mycket cykling utomhus för min del, då satsar jag istället på spinning ett par dagar i veckan. Spinning är när du cyklar på en inomhuscykel tillsammans med andra, det är väl en typ och gruppträning. Du får bra kondition och även starka benmuskler. Spinningpassen finns i olika varianter beroende på om du är rutinerad eller nybörjare. Själv brukar jag köra spinning passen som tar en dryg timme. Brukar vara helt slut fysiskt efter passen.

På ett par av spinningpassen finns en stor TV-skärm där de projicerar upp alla cyklar som deltar i passet, du ser din egen cykel med en avatar som cyklar i en verklig mijö baserad på Google Maps, detta gör det väldigt verklighetstroget och man blir lite extra peppad på att kämpa.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.